Privatlivs- og cookiepolitik | opstandelseskirken.dk

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Privatlivs- og cookiepolitik

Privatlivs- og cookiepolitik

Når man benytter vores hjemmeside

Du efterlader personlige oplysninger, når du besøger vores hjemmeside og gør brug af hjemmesidens forskellige tjenester som tilmelding til aktiviteter, nyhedsbreve eller betaling. Hvordan vi håndterer de oplysninger, vi kommer i besiddelse af, bliver uddybet nedenfor.

Indsamling af personlige oplysninger

Du vil altid blive informeret, inden vi indsamler personlige oplysninger om dig. De personlige oplysninger, vi indsamler, kan være følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om hvorvidt du anvender computer, tablet eller mobiltelefon og geografisk placering.

I det omfang du giver udtrykkeligt samtykke og selv indtaster informationerne, behandler vi desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse, betalingsoplysninger og øvrige oplysninger, f.eks. i forbindelse med tilmelding til aktiviteter, ved betaling for deltagelse eller tilmelding til vores nyhedsbrev.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker under legitim interesse (interesseafvejningsreglen i databeskyttelsesforordningen), idet vi afvejer at opsamling og videregivelse af adfærdsoplysninger på vores hjemmeside ikke bryder med den besøgendes grundlæggende rettigheder. Man kan til en hver fravælge denne videregivelse af oplysninger ved at fravælge marketingscookies/ændre indstillinger for 3. parts cookies.

Afgivelse af personlige oplysninger til os er frivilligt. Vi indsamler oplysningerne for eksempelvis at kunne sende dig nyhedsbreve, give dig mulighed for at tilmelde dig arrangementer eller købe billetter til arrangementer.

Vi bruger kun dine personlige oplysninger til markedsføringsmæssige formål, hvis du udtrykkeligt har givet dit samtykke. Du har altid mulighed for at angive, at du ikke fremover ønsker at modtage e-mails eller andre informationer fra os. Vi videregiver ikke dine oplysninger til andre, medmindre du specifikt har samtykket til det.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles alene personoplysninger i form af IP-adresse, samt adfærd (klik på forskellige undersider på hjemmesiden). Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver.

Modtagere af personoplysninger

Vi videregiver indirekte og direkte personoplysninger til bl.a. Google og Facebook. Disse selskaber er beliggende i USA. Det er verificeret, at alle er en del af EU's certificeringsaftale "Privacy Shield", som sikrer, at selskaber i USA behandler personoplysninger i henhold til gældende EU-lovgivning.

Facebook omfatter ligeledes Messenger og Instagram - klik på linket og læs nærmere om deres datapolitik.

Links til andre hjemmesider

På vores hjemmeside er der links til andre hjemmesider og samarbejdspartnere. Opstandelseskirkens Sogn kan ikke holdes ansvarlig for indholdet af andre virksomheder og organisationers hjemmesider eller for deres håndtering i forbindelse med indsamling af personlige oplysninger. Når du besøger andre hjemmesider, bør du altid læse hjemmesidens politik om beskyttelse af personlige oplysninger og andre relevante politikker.

Brug af cookies

Når du besøger vores hjemmeside, vil vi gerne give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Det gør vi bl.a. ved hjælp af cookies. Vi anvender cookies til at undersøge, hvordan du som bruger benytter hjemmesiden, så vi kan forbedre den. De oplysninger, vi indsamler, er anonyme og kan som udgangspunkt ikke spores til en navngiven bruger. Hvordan vi håndterer brugen af cookies, kan du læse i vores cookiepolitik længere nede.

Når man benytter vores kontaktformular på hjemmesiden

Formål

Når man benytter en kontaktformular på vores hjemmeside, behandler vi de angivne personoplysninger med det formål at kunne vende tilbage på henvendelsen.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker under legitim interesse (interesseafvejningsreglen i databeskyttelsesforordningen), idet vi afvejer at den besøgendes selv har afgivet oplysningerne med henblik på at blive kontaktet.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles generelle kontaktoplysninger i form af navn, e-mail og telefonnummer. Derudover beder vi om en besked, der kan uddybe hvad henvendelsen drejer sig om. Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver med samtykke.

Tilmelding til vores nyhedsbrev på hjemmesiden

Formål

Når man tilmelder sig nyhedsbrevet på vores hjemmeside, behandler vi de angivne personoplysninger med det formål at kunne sende e-mails med nyheder, tilmeldingsservices, invitationer til arrangementer samt andre marketingtiltag.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker baseret på samtykke. Bemærk, at man på et hvert tidspunkt kan trække sit samtykke tilbage ved enten at kontakte Opstandelseskirken eller via link i et nyhedsbrev.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles kontaktoplysninger i form af navn og e-mail. Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver.

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger der afgives vil ikke blive videregivet uden for virksomheden. Personoplysningerne overdrages (ikke videregives) til vores samarbejdspartner, ChurchDesk, hvor de anvendes til udsending af nyhedsbreve. ChurchDesk kan ikke benytte personoplysningerne til egne formål og handler derfor udelukkende på vores instruks. Der er indgået en databehandleraftale med ChurchDesk.

Opbevaring af personoplysninger

Personoplysningerne opbevares så længe man er aktiv abonnement på nyhedsbrevet eller ind til man trækker sit samtykke tilbage. Personoplysningerne slettes også såfremt teknisk modtagelse af e-mailen nægtes (eks. hvis mailkonto nedlægges).

Automatisk afgørelser og profilering

De indsamlede personoplysninger anvendes ikke i forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Tilmelding til konfirmation på hjemmesiden

Formål

Når man tilmelder sit barn til konfirmationsforberedelse på hjemmesiden, behandler vi de angivne personoplysninger med det formål at kunne registrere tilmeldte og inddele hold efter skoler og klasser, samt med det formål at kunne sende e-mails/SMS’er/telefonopkald med servicebeskeder om undervisning, forældremøder og selv konfirmationen til både forældre og konfirmander.

Der indsamles desuden oplysninger om dåb med det formål at kunne afgøre om konfirmanden lever op til de lovmæssige krav om konfirmation. De angivne personoplysninger vil ikke blive tilknyttet virksomhedens nyhedsbrev, medmindre man selv aktivt giver samtykke til dette i forbindelse med tilmelding.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger er baseret på samtykke. Bemærk at man på et hvert tidspunkt kan trække sit samtykke tilbage.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles kontaktoplysninger i form af navn, e-mail og telefonnummer. Der indsamles oplysninger om skole og klasse. Der indsamles oplysninger om dåbsstatus samt evt. dåb i andet trossamfund.  Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver.

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger der afgives vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

Opbevaring af personoplysninger

Personoplysningerne opbevares indtil 5 år efter konfirmationen og slettes herefter. Har man afgivet samtykke til modtagelse af nyhedsbrev, opbevares oplysningerne så længe, man er aktiv abonnement på nyhedsbrevet eller indtil man trækker sit samtykke tilbage. Personoplysningerne slettes ligeledes såfremt teknisk modtagelse af e-mailen nægtes (eks. hvis mailkonto nedlægges).

Automatisk afgørelser og profilering

De indsamlede personoplysninger anvendes ikke for forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Tilmelding til et arrangement på hjemmesiden

Formål

Når man tilmelder sig et fysisk arrangement via en kontaktformular på hjemmesiden, behandler vi de angivne personoplysninger med det formål at kunne registrere tilmeldte, samt med det formål at kunne sende e-mails/SMS’er/telefonopkald med servicebeskeder om arrangementet op til og evt. umiddelbart efter afholdelse.

De angivne personoplysninger vil ikke blive tilknyttet virksomhedens nyhedsbrev, medmindre man selv aktivt giver samtykke til dette i forbindelse med tilmelding.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger er baseret på samtykke. Bemærk at man på et hvert tidspunkt kan trække sit samtykke tilbage.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles kontaktoplysninger i form af navn, e-mail og telefonnummer. Ved arrangementer med spisning kan der indsamles oplysninger om fødevareallergier. Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver.

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger der afgives vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

Opbevaring af personoplysninger

Personoplysningerne opbevares indtil 14 dage efter arrangementet og slettes herefter. Har man afgivet samtykke til modtagelse af nyhedsbrev, opbevares oplysningerne så længe, man er aktiv abonnement på nyhedsbrevet eller indtil man trækker sit samtykke tilbage. Personoplysningerne slettes ligeledes såfremt teknisk modtagelse af e-mailen nægtes (eks. hvis mailkonto nedlægges).

Automatisk afgørelser og profilering

De indsamlede personoplysninger anvendes ikke for forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Køb af vores onlineprodukter på hjemmesiden

Formål

Når man køber et af vores onlineprodukter, f.eks. billetter eller bidrag, behandler vi de angivne personoplysninger med det formål at kunne give adgang til ydelsen og modtage betaling for ydelsen og fakturere efter bogføringslovens regler.

De angivne personoplysninger vil ikke blive tilknyttet virksomhedens nyhedsbrev, medmindre man selv aktivt giver samtykke til dette i forbindelse med købet. E-mailadressen vil kun blive brugt efter markedsføringslovens regler herom.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger er baseret på at kunne overholde en aftale om købet. 

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles kontaktoplysninger i form af navn, telefonnummer og e-mail. Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver.

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger der afgives vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

Opbevaring af personoplysninger

Personoplysningerne til brug for bogføringsloven opbevares indtil 5 år efter udløbet af regnskabsåret og slettes herefter. E-mail opbevares indtil man framelder sig e-maillisten.

Automatisk afgørelser og profilering

De indsamlede personoplysninger anvendes ikke for forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Når man besøger vores Facebook- og Instagramsider

Formål

Vi og Facebook indsamler og behandler personoplysninger, når du besøger kirkens Facebook- og Instagramsider ("fansider"). Formålet med behandlingen er at kunne markedsføre os over for menigheden og brugere af kirken, besvare henvendelser og lignende beslægtede formål.

De konkrete Facebook-sider administreret af Opstandelseskirkens Sogn er:
- facebook.dk/opstandelseskirken

- instagram.com/opstandelseskirken

Vi følger Datatilsynets gældende retningslinjer omkring det delte dataansvar og tilstræber os at sikre, at de besøgende på vores Facebook- og Instagramsider får information om persondata. Som nævnt nedenfor i nærværende politik, har man også som besøgende på vores Facebook-sider mulighed for at udøve sine rettigheder f.eks. retten til indsigt, retten til at gøre indsigelse og retten til sletning.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker baseret på legitim interesse ud fra en interesseafvejning. Der behandles ikke oplysninger, hvor samtykke er påkrævet. 

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles kontaktoplysninger typisk i form af navn. Modtager vi følsomme oplysninger/særlige kategorier af oplysninger bliver disse slettet så snart de kommer til vores kendskab.

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger der afgives vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

Opbevaring af personoplysninger

Da de personoplysninger der afgives på Facebook- og Instagramsiderne afgives af personen selv på vores offentligt tilgængelige side, vil oplysningerne som udgangspunktet forblive på siden, så længe denne eksisterer. Man kan som afgiver af oplysningerne altid gøre indsigelse i forhold til interesseafvejningen med henblik på at få slettet eventuelle opslag.

Automatisk afgørelser og profilering

Vi antager, at Facebook foretager automatiske afgørelser og profilering på den del af personoplysningerne, som Facebook er dataansvarlig for. Vi benytter os ikke af automatiske afgørelser og profilering.

Bemærk! Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger behandles, bedes du undlade at besøge vores Facebook- og Instagramsider, da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for os at ændre på Facebooks indstillinger for opsamling af data.

Hvem overfører og videregiver vi personoplysninger til

Vi benytter os af en række eksterne virksomheder og services, som behandler personoplysninger på vores vegne. Disse er databehandlere for os. For alle vores databehandlere gælder det, at vi har indgået databehandleraftaler, der sikrer, at vores krav til beskyttelse af personoplysninger følges.

Vi samarbejder udelukkende med databehandlere som er beliggende i EU/EØS, så personoplysninger ikke overføres til usikre tredjelande.

I visse tilfælde kan vi under legitim interesse og/eller retlig forpligtelse videregive personoplysninger til eksterne virksomheder. Det kunne være Kirkeministeriet, borger.dk, SKAT og andre offentlige myndigheder. Fælles for disse gælder, at de selv bliver dataansvarlige for de personoplysninger, de modtager fra os, da de selv bestemmer formål m.v.

Brug af fotos

Opstandelseskirkens Sogn gør opmærksom på, at vi til arrangementer og gudstjenester i kirken tager billeder og/ eller optager video til brug på kirkens hjemmeside, nyhedsbrev, Facebook, Instagram og andre publikationer, som kirken udgiver. I enkelte tilfælde kan det også være under andre kirkelige handlinger, dog ikke uden forudgående skriftlig accept fra de involverede.

I enkelte tilfælde vil vi bede om samtykke i forbindelse med tilmelding til f.eks. konfirmation, babysalmesang og lignende aktiviteter. I den forbindelse gør vi opmærksom på, at den nedre aldersgrænse i den nye persondataforordning er 13 år. Det vil sige, at konfirmander i langt de fleste tilfælde selv skal give samtykke om brug af billeder og anden data.

Såfremt man ikke ønsker at optræde i kirkeligt regi eller offentligt i de nævnte medier, kan man gøre fotografen opmærksom herpå.

Sikkerhed

Vi har høje standarder for sikkerhed, også når det gælder beskyttelsen af dine personlige oplysninger. Derfor har vi en række interne procedurer og politikker, der sikrer, at vi lever op og opfylder persondataforordningen.

Periode for opbevaring

Dine informationer opbevares i det tidsrum, som lovgivningen tillader. Vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af informationens karakter og hensigten med opbevaringen. Der kan derfor ikke angives en specifik tidshorisont for, hvornår oplysningerne slettes.

Den registreredes rettigheder

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi har indsamlet om dig, dog med visse lovbestemte undtagelser. Du har også ret til at gøre indsigelse mod vores indsamling og mod den videre behandling af dine personlige oplysninger. Du har desuden ret til at få korrigeret dine personlige oplysninger, hvis der er behov for det. 

Hvis man ved eller har en formodning om, at vi behandler personoplysninger om en selv, har man en række rettigheder i forhold til behandlingen. De enkelte rettigheder er uddybet herunder.

Skulle man vælge at gøre en af sine rettigheder gældende, eks. ved at bede om indsigt i hvilke personoplysninger vi behandler om en selv, skal man rette henvendelse via e-mail på opstandelseskirkens.sogn@km.dk. Når vi har modtaget e-mailen og efterfølgende verificeret identiteten - for at sikre, at vi ikke udleverer personoplysninger til uvedkommende - igangsætter vi processen.

Retten til indsigt

Man har ret til at bede om indsigt i de personoplysninger, vi behandler om en selv. Såfremt vi behandler personoplysninger om personen, udleverer vi gennemsigtig information om disse samt formål og lovhjemmel.

Retten til at gøre indsigelse

Man har ret til at gøre indsigelse, hvis man er uenig i vores behandling af personoplysningerne. Om en indsigelse efterleves, vurderes i hvert enkelt tilfælde.

Retten til at bede om begrænsning

Man har ret til at bede om, at vi begrænser behandlingen. Hvis vi behandler personoplysninger, kan man i visse tilfælde bede om at få begrænset behandlingen, hvis ikke man ønsker at alle de registrerede data skal indgå i behandlingen.

Retten til at bede om sletning

Man har ret til at bede om at blive slettet. Denne rettighed er ikke endegyldig, da visse data ikke kan slettes pga. anden lovgivning eller hvis aftale og formål giver kirken ret til at opbevare personoplysningerne.

Retten til at bede om berigtigelse

Skulle de personoplysninger vi behandler være forkerte, har man ret til at få disse opdateret med korrekt information.

Retten til Dataportabilitet

Man har ret til at få udleveret sine personoplysninger i et maskinlæsbart format. Bemærk at der alene er tale om de personoplysninger man selv har givet til os.

Retten til at trække samtykke tilbage

Hvis behandlingen af personoplysninger er baseret på et samtykke, så kan dette til en hver tid trækkes tilbage, hvorved behandlingen ophører.

Retten til at klage

Man er altid velkommen til at henvende sig til Opstandelseskirkens Sogn, hvis man har spørgsmål eller ønsker at klage over en behandling af sine personoplysninger. Hvis man ikke er tilfreds med vores svar, har man mulighed for at klage til Datatilsynet. Se mere på Datatilsynets hjemmeside.

Cookiepolitik

Hvad er en ”cookie”?

Cookies er små tekstfiler, som gemmes på din computer/smartphone/tablet når du besøger en hjemmeside. Cookies anvendes til mange formål, da en hjemmeside kan læse indholdet fra en cookie når du genbesøger hjemmesiden. Cookies udgør ikke en trussel mod din computer/smartphone/tablet (som f.eks. en virus) og cookies får ikke adgang til programmerne på din computer/smartphone/tablet.

Hvilke typer af cookies findes der?

Der findes overordnet tre typer af cookies:

  • En ”session cookie”, som kun findes, mens du er på en hjemmeside og som slettes, så snart du forlader hjemmesiden.
  • En ”persistent cookie”, som bliver gemt på din computer/smartphone/tablet i en længere periode.
  • En ”3. parts cookie”, som sættes af en anden end ejeren af en hjemmeside og som typisk også gemmes i længere tid.
"Session cookie"

Denne ”lever” kun, mens du er aktiv på vores hjemmeside.

"Persistent cookie"

I nogle tilfælde kan hjemmesiden vælge at gemme information i relation til dit besøg i længere tid.

"3. parts cookie"

Når en hjemmeside som vores har visning af vores facebookopslag og gør brug af Facebooks ”like-knap”, vil der typisk blive gemt en 3. parts cookie fra det pågældende firma. Det betyder, at besøger du først en hjemmeside med en Facebook like knap og derefter en anden hjemmeside med Facebook like knap, så kan Facebook nu via denne 3. parts cookie følge din færden mellem de to hjemmesider.

Anvendelse af cookies

På opstandelseskirken.dk anvender vi cookies til de forskellige formål listet herunder.

Tekniske session/persistent cookies

Hjemmesiden opstandelseskirken.dk benytter sig af en række tekniske session og persistent cookies, som har til formål at få hjemmesiden til at fungere. Vi gemmer bl.a. dine indstillinger for cookies i en persistent cookie. Disse tekniske cookies gemmer ikke persondata om dig, og de kan ikke tilgås af tredjepart. Derfor har du ikke mulighed for at fravælge disse.

Facebook

På opstandelseskirken.dk benytter vi Facebook til markedsføring. Det betyder, at vi har indsat kode på hjemmesiden, som videregiver information om din adfærd på hjemmesiden til Facebook. Hvis du er logget ind hos Facebook i den browser, du anvender, vil Facebook knytte denne adfærd sammen med din personlige profil på Facebook. Formålet med at give disse oplysninger til Facebook er, at kunne vise dig lignende indhold og markedsføring på Facebooks platforme, herunder også Instagram. Facebook får således adgang til adfærdsdata, som de benytter til profilering af dig på deres platforme.

OK eller nej tak til cookies ved første besøg

Første gang du besøger opstandelseskirken.dk mødes du af en pop-up-boks med følgende information om vores brug af cookies og vores privatlivspolitik:

”Med besøget på vores hjemmeside accepterer du vores cookie og privatlivspolitik.  

OK, det er i orden / Mere info”

Klikker du på ”Ok, det er i orden”, accepterer du vores brug af cookies til at indsamle statistik for at forbedre brugervenligheden på siden. Du kan altid vende tilbage til vores privatlivspolitik ved at følge linket nederst på siden.

Hvis du vil undgå, at siden sætter cookies, skal du slå cookies fra i din browsers internetindstillinger. Vælger du at slå cookies fra, kan der være funktionaliteter på siden, der ikke fungerer optimalt.

Slet eller slå cookies fra i browseren

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne, afhænger af hvilken browser du anvender. Vær opmærksom på, at hvis du slår cookies fra, vil hjemmesiden måske ikke fungere optimalt.

Alle browsere tillader, at du sletter dine cookies samlet eller enkeltvis. Hvordan du gør det afhænger af, hvilken browser du anvender. Husk, at bruger du flere browsere eller enheder, skal du slette cookies på dem alle.

Vi respekterer "Do Not Track"

I langt de fleste browsere, kan man tilvælge en "Do Not Track" indstilling. Hvis denne er aktiveret, så sender browseren en besked til hjemmesiden om, at man ikke ønsker at blive registreret. Hvis du har slået denne indstilling til i din browser, vil alle 3. parts cookies på hjemmesiden være slået fra. Du kan altid aktivere cookies, hvilket vi betragter som samtykke, som går forud for browserens "Do Not Track" indstilling for den pågældende 3. parts cookie.

Kontakt Opstandelseskirken

Brug af cookies på opstandelseskirken.dk sker inden for rammerne af den til enhver tid gældende lovgivning samt i overensstemmelse med Cookiebekendtgørelsen og Databeskyttelsesloven. Hvis du vil vide mere om vores generelle håndtering af personoplysninger, kan du læse mere i vores privatlivspolitik. Skulle du have spørgsmål til vores brug af cookies, er du velkommen til at kontakte os.
 

Ejer- og kontaktoplysninger:

Opstandelseskirkens Sogns Menighedsråd
Opstandelseskirken
Gymnasievej 2, 2620 Albertslund

CVR-nr.: 76318514

E: opstandelseskirkens.sogn@km.dk

 

Opdatering af vores persondatapolitik

Nærværende persondatapolitik er gældende fra 27. juni 2022.

Accept

Jeg bekræfter ved min accept af denne erklæring, at jeg er indforstået med de angivne vilkår, herunder at Opstandelseskirken behandler de nævnte personoplysninger om mig, og at oplysningerne kan videregives til de nævnte modtagere.