Samtaleaftner om mørke | opstandelseskirken.dk

Samtaleaftner om mørke

Tirsdag d. 12. oktober 2021, Kl. 17:30 til kl. 20:30
Marianne Fischer

Vi søger lyset, men hvis vi ikke vil stå ved mørket som et grundvilkår, noget der hører med til livet, får vi sværere ved at finde lyset.  Mørke er ikke bare det, der rammes os udefra i form af sorg, ulykker og sygdom, en smerte, som ingen mennesker slipper helt for. Mørke er også inden i os. Vi rammes af depression og psykisk sygdom. Og mennesket har mørke skyggesider, vi gerne vil holde hemmelige. Samtidig er nattens og vinterens mørke nødvendigt for, at mennesker og dyr kan hvile og vokse. I løbet af tre aftner vil vi tale om mørket ud fra forskellige synsvinkler: som et vilkår lever med i naturen og vores sind, og som vi udtrykker i tanker, musik og kunst. Vi vil se på hvordan mørket beskrives i Biblen og så vil vi dele vores erfaringer med hinanden. Udgangspunktet for vores samtaler er magasinet ”Folk og Kirke”, som kan hentes efter tilmelding. Vi begynder med at spise sammen kl.17.30, der vil være tid til tanker i kirkerummet og derefter samtale i grupper og afslutning i kirkerummet med stille refleksion.

Tirsdag den 5. oktober kl.17.30- ca.20.30

Tirsdag den 12. oktober kl.17.30-ca.20.30