Koncert med Brahms Trio | opstandelseskirken.dk

Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Brahms Trio

Lørdag d. 24. september 2022, kl. 15:00
Det er aftalt at Ib er tilstede ved koncerten da CJM har friweekend

Den internationale kendte Brahms Trio har gæstet byen før, og kommer nu hertil igen i et samarbejde med Opstandelseskirken (hvor koncerten afholdes) og Albertslund Bibliotek.

Kulturel- og kunstnerisk udveksling stopper ikke pga krig – som trioen selv er utrolig frustrerede over og opponerer imod.

Den russiske klavertrio har vundet flere priser verden over – Natalia Rubinstein er kammermusikprofessor på Moskva-konservatoriet og de to strygere har begge tidligere vundet Tjajkovskij-konkurrencen i deres hjemland. De er netop i gang med et stort indspilningsprojekt af de vigtigste russiske klavertrioer på Naxos International, og deres sidste bokssæt med fem cd’er fik hele fem hjerter i Politiken i en stor bagsideanmeldelse.

Denne lørdag eftermiddag spiller de Tjajkovskijs enestående trio i a-moll og Sjostakovitj’ klavertrio i e-moll, som han skrev til minde om sin meget nære ven Ivan Sollertinsky, som var død kort forinden. Trioen blev færdiggjort i 1944 og både krigens gru og vennens alt for tidlige død er stærkt repræsenteret i værket.

Natalie Rubinstein er trioens uformelle leder og hendes store anslag passer godt til Opstandelseskirkens flotte Steinway-flygel.

Koncerten varer små halvanden time incl. en lille pause – gratis adgang og et efterfølgende glas i Opstandelseskirken.